Waterstofautos ingezet als taxi’s in Dubai

De Roads and Transport Authority (RTA) van Dubai gaat als proef elektrische waterstofauto’s inzetten als taxi’s

Dit omdat de RTA blijft zoeken naar alternatieve brandstofopties als onderdeel van haar duurzame transportstrategie, zo meldt de Khaleej Times.
Het futuristische voertuig, dat wordt aangeprezen als een emissieloze auto, die alleen water uitstoot, kan tot 500 km op een enkele tank tanken rijden en is geruisloos.
Het tanken kan in slechts enkele minuten worden gedaan, in tegenstelling tot elektrische voertuigen.

De taxi wordt aangedreven door waterstof, dat elektriciteit opwekt in de motor nadat het is gemengd met zuurstof die is aangevoerd via de grillinlaat aan de voorkant van het voertuig.
De RTA hecht het grootste belang aan de bescherming van het milieu en energiebesparing … Dit experiment maakt deel uit van een koolstofarme strategie om van Dubai een rolmodel te maken in efficiënt stroomverbruik en lage CO2-uitstoot”, zegt Mattar Al Tayer, Directeur- Algemeen en voorzitter van de Raad van Bestuur van RTA.
Hij voegde eraan toe dat het initiatief de RTA zal helpen om zijn doelstelling om de CO2-uitstoot van taxi’s nog eens met 2 procent te verminderen.
Al Tayer zei dat de Dubai Taxi Corporation (DTC), een dochteronderneming van de RTA, de eerste taxionderneming in het Midden-Oosten is geworden om een ​​waterstofautos in haar vloot in te zetten.

Zij zullen als proef starten als onderdeel van haar limousineservice op Dubai International Airport om de economische haalbaarheid en milieuvoordelen van de werking ervan te beoordelen.
In 2008 werd Dubai de eerste stad in de regio die een proef begon met hybride voertuigen als taxi’s en nu rijden er ongeveer 800 hybride taxi’s in de stad.

RTA heeft een plan aangekondigd om de helft van de taxivloot in 2021 te vervangen door milieuvriendelijke voertuigen. Momenteel is ongeveer 20 procent van de vloot al hybride.