Waterstofauto Hyundai NEXO behaalt maximale score bij crashtest Euro NCAP

Het onafhankelijke Europese veiligheidsinstituut Euro NCAP heeft de waterstofauto Hyundai NEXO met de maximale score van 5 sterren beloond. Het was voor het eerst dat Euro NCAP een auto met een brandstofcel aan een crashtest onderwierp.

De Hyundai NEXO behaalde in alle vier categorieën de maximumscore. De Europese veiligheidsorganisatie beloonde de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 94 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de NEXO een score van 87 procent en voor de bescherming van voetgangers 67 procent. Voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de NEXO een score van 80 procent.

 

Sterke waterstoftanks
De waterstoftanks in de Hyundai NEXO zijn oersterk en bestand tegen de allerzwaarste crashes. Intensieve onderzoeken en tests tonen aan dat de NEXO minimaal net zo veilig is als een auto met een verbrandingsmotor. En zelfs als er om wat voor reden dan ook waterstof uit de tank zou ontsnappen, is het risico op brand of een explosie net zo gering als bij fossiele brandstoffen.

Benieuwd naar de volledige uitslag? Bekijk de officiële resultaten van Euro NCAP.

https://www.euroncap.com/nl/results/hyundai/nexo/33731