Waterstof, plug-in hybride en elektrische aandrijving voor Honda

Als het aan Honda ligt, gaat het merk flink op de groene toer. Terwijl in Detroit nu een nieuwe waterstofauto als studiemodel is gepresenteerd, beloven de Japanners voor 2018 een nieuwe volledig elektrische auto en een plug-in hybride.

De in Detroit onthulde FCV Concept is nog een studiemodel maar moet volgend jaar in productie gaan. Hij biedt plaats aan vijf personen en komt 480 km ver op volle tanks. waterstof tanken duurt minimaal drie minuten. In eerste instantie (2016) is de auto – net als vooranger FCX Clarity waterstofauto uit 2008 – bedoeld voor de Amerikaanse en Japanse markt. Daarna is Europa aan de beurt.

Veel nieuwe modellen
In 2018 ziet Honda een rol weggelegd voor een nieuwe plug-in hybride en een volledig elektrische auto. Nieuwe VTEC turbomotoren staan voor dit jaar op de rol. Onder meer de Honda Civic Type R zal over zo’n exemplaar beschikken, en die komt in 2015 op de markt. Net als de vernieuwde CR-V, de nieuwe Jazz en de compacte SUV, HR-V. Totdat de waterstofauto naar Europa is Honda nog wel even zoet. En laten we de in Detroit onthulde NSX niet vergeten.