Toyota’s Mirai – Waterstofauto op de Auto RAI in Amsterdam !

Het heeft wat jaartjes geduurt, maar langzaam komen de productie versies onze kant op.

Tijdens de “normale” auto rai zal deze auto echter niet meer zichtbaar zijn voor het publiek. Waterstofautos.nl kon er even aan proeven tijdens de persdag.

Volgens de importeur is de Toyota Mirai de meest geavanceerde auto van de AutoRAI. Tevens was het ook voor het eerst dat deze auto live in Nederland te zien was. De importeur merkte terecht op dat het in ons land nog aan de benodigde infrastructuur ontbreekt. Dit moet in de komende jaren nog verbeteren. Volgens de getoonde planning komen er voor 2020 nog 20 tankstations bij.

De waterstofauto van Toyota verkoopt boven verwachting goed en de fabriek draait reeds overuren. Tijdens de presentatie werd het duidelijk dat Engeland en Duitsland en Denemarken erg voorlopen op Nederland.De Mirai zal daar binnenkort dus gewoon op weg verschijnen. De auto zal alleen verkocht worden in specifieke regio’s waar waterstof eenvoudig te tanken is.

Onze mening over het uiterlijk laten we hier even in het midden, wat je er ook van vindt, de Mirai valt wel op. Dat was ook precies de bedoeling van Toyota, net als met de Prius wil de fabrikant haar innovatie producten ook optisch onderscheidend maken van conventionele auto’s.

Waterstof is volgens Toyota (en volgen ons natuurlijk) de toekomst in mobiliteit. De huidige elektrische auto’s blijven de komende jaren behoorlijk beperkt door hun actieradius en de tijd die het kost om accu’s te laden. Deze waterstofauto kan met enkele liters waterstof net zo ver komen als de gemiddelde benzineauto en het tanken neemt niet meer tijd in beslag (+/- 3 minuten) dan wanneer je benzine of diesel in je wagen gooit.

Binnenkort meer informatie over de Toyota Mirai.