Samenwerking Fiat en Hyundai – Waterstofautos

Bron Tankpro.nl

Fiat heeft aangegeven dat zij bij de ontwikkeling van nieuwe modellen op waterstof samen willen werken met Hyundai. Volgens de fiat-topman is het Italiaanse concern erg geïnteresseerd in een samenwerking met de Zuid-Koreaanse autofabrikant. Hyundai is op dit moment een van de voorlopers op het gebied van waterstofauto’s.

Volgens Fiat is een sterke alliantie tussen de merken bij de ontwikkeling van auto’s die rijden op waterstof erg welkom voor het Italiaanse en Amerikaanse concern. Naast Fiat en Chrysler vallen ook Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge en Jeep nog onder de vlag van Fiat.

Een van de koplopers

Hyundai is samen met Toyota een van de koplopers bij de ontwikkeling van waterstofautos. Het merk lanceerde de suv ix35 FCEV met een brandstofcel al in 2013 op de Nederlandse markt. Daarmee liepen de Koreanen direct al ver voor op andere merken.

Ten opzichte van de huidige elektrische auto’s die opgeladen moeten worden, heeft rijden op waterstof grote voordelen. Het tanken van waterstof duurt namelijk niet langer dan tanken van diesel of benzine. Nadeel is wel dat het op dit moment nog erg zoeken is naar tankstations waar je de benodigde waterstof kan tanken.

Actieradius van 800 kilometer

Onlangs heeft Hyundai ook bekend gemaakt dat de ix35 FCEV in de zomer van 2018 wordt opgevolgd door een nieuwer model op waterstof. Het Zuid-Koreaanse merk heeft reeds flink geïnvesteerd in brandstofceltechnologie. Volgens de verhalen is het bij deze nieuwe waterstofauto mogelijk om 800 kilometer af te leggen met een volle tank. Ter vergelijking actieradius van de huidige ix35 is “slechts” 600 kilometer.