Audi wacht met waterstof

audi concept

Audi wacht nog even met het op de markt brengen van waterstofauto’s. Eerst moet de infrastructuur enigszins toereikend zijn.

Audi is technisch ver gevorderd met waterstoftechniek maar brengt voorlopig geen model op de markt dat op waterstof rijdt. Dat heeft CEO Rupert Stadler gezegd tegen de Duitse krant Heilbronner Stimme. Er moet een enigszins dekkende infrastructuur zijn voordat het merk zo’n auto in de showroom zal zetten.

Stadler zegt dat ‘waterstof een must is’, maar dat hij niet weet hoe groot de vraag naar zo’n model zal zijn. Ook niet na 2020, het jaartal dat Audi als grens aangeeft. Dat wil zeggen: de eerste waterstofauto van Audi komt in ieder geval na 2020. Audi heeft de laatste jaren diverse studiemodellen laten zien met waterstoftechniek, zoals de A7 h-tron en de h-tron Quattro Concept (foto). Daarmee toont het merk aan dat de techniek ‘geen issue is’ voor het op de markt brengen van waterstofauto’s.

Het merk zal de komende jaren vooral inzetten op batterij-elektrische auto’s, tot 2020 komen er drie volledig elektrische Audi’s op de markt. Eerder maakte het merk al bekend dat in 2025 een kwart van alle verkochte modellen elektrisch moet zijn.