Toyota brengt de Mirai naar het circuit

De 155 pk sterke waterstofauto moest het afgelopen weekend alles geven tijdens een hillclimb in Engeland en genoot tevens een paraderondje in Monaco.

Hoewel de  Mirai absoluut geen raceheld is nam Toyota de waterstofauto toch naar mee naar het circuit. De Gurston Down Hillclimb om precies te zijn. Een parcours van 950 meter. De Mirai deed er 44,4 seconden over met een gemiddelde snelheid van 100,5 km/u.

De Mirai, dat ‘toekomst’ in het Japans betekent, kan zo’n 483 kilometer rijden op één tank. Naast de hillclimb, kwam de waterstofauto ook het afgelopen F1-weekend in Monaco in actie. Met niemand minder dan Prins Albert II van Monaco achter stuur reed de waterstofauto een rondje over het tijdelijke stadscircuit. Met de actie wilde Albert laten zien dat Monaco pioneer wil zijn op het gebied van toekomstige mobiliteit. De Toyota Mirai is vooralsnog de enige waterstofsedan in productievorm. De Japanner krijgt vanaf volgend jaar concurrentie uit eigen land. Honda komt dan met de FCV.

TOYOTA MIRAI during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 25 to 29 ,in Monaco - Photo Gregory Lenormand / DPPI