Scorpion: 450 of 600 waterstof-pk’s

Op de SEMA in Las Vegas stelt het kleine Texaanse bedrijfje Ronn Motor Company de Scorpion supercar voor. We zagen hem al eens eerder langskomen, toen nog zonder specificaties, maar inmiddels is duidelijk dat de Scorpion er in twee uitvoeringen komt: 450 of 600 pk, kiest u maar.

De Scorpion weegt net geen 1000 kg en gaat zo’n 320 km/h. Hij heeft een twinturbo 3.5 V6-motor van Acura die aangepast is om te lopen op een mengsel van waterstof en benzine. Het bijzondere is dat de waterstof aan boord geproduceerd wordt: via electrolyse wordt de brandstof uit doodgewoon water geëxtraheerd.

Bedenker Ronn Maxwell noemt dit systeem H2GO en zegt dat het in principe op elke normale auto kan worden aangebracht. De motor gaat 15 tot 33% minder verbruiken; de Scorpion rijdt gemiddeld 1 op 17. De uitstoot wordt schoner en de motor krijgt een mooie powerboost. Bovendien heb je er geen speciale infrastructuur voor nodig, je kunt hem immers gewoon bijvullen met benzine en water uit je tuinslang. Maar het grootste voordeel ten opzichte van auto’s als de BMW Hydrogen 7 is misschien wel dat je niet rond hoeft te rijden met grote waterstoftanks onder druk, die bij een botsing voor explosiegevaar kunnen zorgen.

De Scorpion is te koop voor $150.000, of $250.000 voor de HX-versie met 600 pk. Gaaf spul! (via wired)