Nieuwe Lexus LS rijdt op waterstof

De puzzelstukjes vallen ineen. Lexus heeft bevestigd dat de productieversie van de LF-FC ook als waterstofauto op de markt komt.

De productieversie van het fraaie Lexus-studiemodel LF-LC komt ook als waterstofauto op de markt. Dat heeft Pieter van der Velden, managing director bij Lexus-importeur Louwman & Parqui gezegd tijdens de Towards Zero Emission meeting van Toyota in Den Haag. Daarmee vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Lexus presenteerde de LF-FC eind vorig jaar op de autoshow van Tokyo, als voorbode van de volgende generatie LS. De letters in de naam staan namelijk voor Lexus Future Flagship Car. Nu blijkt dus dat niet alleen het design van het studiemodel een voorbode is van wat we kunnen verwachten, maar ook de waterstoftechniek. In de LF-FC Concept is de brandstofcel achterin geplaatst voor een een zo gunstig mogelijke gewichtsverdeling. De elektromotoren zijn in de wielen geplaatst.

Verwacht de LS Fuel Cell niet op korte termijn. Eerst worden de reguliere versies van de nieuwe LS voorgesteld, met brandstofmotoren en een hybride aandrijflijn. Dat gebeurt waarschijnlijk begin volgend jaar, de waterstofuitvoering volgt dan in 2020.