Hyundai’s nieuwe waterstofauto krijgt bereik van 560 kilometer

Hyundai lanceert in 2018 een nieuwe waterstofauto. De crossover SUV krijgt naar verwachting een bereik van 560 kilometer op een volle tank.
Bron Nikkei Asian Review.

Waterstofauto

De SUV wordt de opvolger van de Hyundai Tucson ix, die het Zuid-Koreaanse automerk in 2013 lanceerde. Dit model had een actieradius van ongeveer 426 kilometer. De actieradius van de nieuwe waterstofauto van Hyundai ligt ongeveer 30 procent hoger.

Hiermee stoot de auto de Toyota Mirai naar alle waarschijnlijkheid van de troon. Deze waterstofauto van Toyota, die in 2014 werd gelanceerd, heeft een actieradius van 502 kilometer.

Waterstofbus

Ook heeft Hyundai plannen aangekondigd voor een bus op waterstof. Deze bus komt in de loop van 2017 op de markt. Ook Toyota brengt dit jaar een bus op waterstof op de markt. Verder heeft het Japanse automerk een truck op waterstof in ontwikkeling.

Hyundai kondigde eerder aan dat het bedrijf in de aankomende jaren maar liefst 28 groene modellen op de markt zal brengen. Met de lancering van de nieuwe Hyundai Ioniq, die zowel als hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch model op de markt verschijnt, zijn de eerste stappen gezet.