Hyundai maakt waterstofauto ix35 bereikbaar voor bedrijven

Hyundai zet een volgende stap in de uitrol van de waterstofauto. Het merk maakt de officiële prijs bekend van de ix35 Fuel Cell bekend: 55.000 euro exclusief btw.

Hyundai maakt de prijs van zijn waterstofauto, de ix35 Fuel Cell, bekend. De auto kost 55.000 euro exclusief btw. Dat is inclusief btw 66.550 euro, maar het merk richt zich met de auto in eerste instantie op bedrijven. Vorig jaar zijn er al enkele exemplaren van de auto geleverd aan overheden, bij wijze van proef.

Hyundai verwacht dit jaar vijftig exemplaren van de auto te kunnen verkopen aan bedrijven die een vooruitstrevend imago wil nastreven. Die bedrijven zullen vooral in de omgeving van Rotterdam en Eindhoven (Helmond) zitten, want daar zijn op dit moment de enige twee geschikt waterstofstations in

Nederland. De komende jaren breidt het aantal stations uit naar vijf. In 2020 moeten er twintig waterstofstations zijn in Nederland.

Hyundai is de eerste en voorlopig enige autofabrikant die een waterstofauto aanbiedt in Nederland. De waterstof wordt via een brandstofcel omgezet in elektriciteit, waarmee de elektromotor wordt gevoed. Een waterstofauto rijdt als een gewone elektrische auto. De actieradius van de ix35 Fuel Cell is 600 kilometer, tanken duurt 3 minuten.