Hyundai FE Fuel Cell Concept is geshowd als wereldprimeur – 800km actieradius

Hyundai kwam als eerste in Nederland op de markt met een auto die op waterstof kan rijden. Dat is de ix35 Fuel Cell. De opvolger staat in de startblokken. In concept is hij klaar, gestroomlijnd en vol innovatieve technologie. En… met een actieradius van 800 km! Waterstof tanken kan even snel als benzine.

De Hyundai FE Fuel Cell Concept is geshowd als wereldprimeur op de Autosalon van Genève. In 2018 moet hij op de markt komen. Volgens de Koreaanse producent een van de veertien nieuwe ‘eco-modellen’ die nog voor 2020 te koop komen. Het gaat hier om vijf hybridemodellen, vier plug-in hybrides, vier elektrisch aangedreven auto’s en één brandstofcelauto. Ook de Hyundai Ioniq maakt deel uit van dit duurzame modellenoffensief.

Slimmigheden
De Hyundai FE Fuel Cell Concept zit vol slimme technologie. Zoals een luchtbevochtiger die het water dat uit de ‘uitlaat’ komt hergebruikt om een aangenaam luchtklimaat in het interieur te creëren. Ook slim zijn de draagbare accu’s – opgeladen door de auto zelf – om diverse apparaten mee op te laden. In de kofferbak bevindt zich een geïntegreerde opslag en oplaadstation voor een elektrische scooter.

Actieradius van 800 kilometer
De actieradius is indrukwekkend: 800 kilometer. Vergeleken met de huidige Hyundai ix35 FCEV is de brandstofcel van deze conceptauto 20% lichter, 10% efficiënter en 30% krachtiger, wat een positieve invloed heeft op de actieradius. In deze SUV debuteren ook nieuwe rijhulpsystemen.

Investering van 10 miljard euro
Om het geloof van Hyundai in waterstoftechnologie extra kracht bij te zetten, investeert het merk samen met andere internationale automerken en bedrijven de komende vijf jaar in totaal tien miljard euro in waterstofgerelateerde producten. Dat alles onder de noemer Hydrogen Council. Daarbij wordt ook geld gestopt in de bouw van meer waterstoftankstations. Nu is dat aantal uiterst beperkt. In Nederland zijn er twee. In 2018 zal dat aantal overigens groeien naar een stuk of tien.

bron Autorai.nl