GM en het Amerikaanse leger werken samen aan waterstofvoertuig

The all-new 2015 Chevrolet Colorado Z71 is built with the DNA of a true Chevy truck and is expected to deliver class-leading power, payload and trailering ratings. Colorado goes on sale in fall 2014.

Dat legervoertuigen in het groen zijn uitgevoerd mag geen verrassing zijn. Dat het Amerikaanse leger een waterstofauto gaat gebruiken dan weer wel.

General Motors slaat de handen ineen met het Amerikaanse leger. De afdeling R&D om precies te zijn. Met de samenwerking is een Chevrolet Colorado pick-up omgebouwd en loopt deze op een waterstofinstallatie. Het voertuig zal ook echt gebruikt gaan worden door soldaten. In een testperiode van 12 maanden wordt gekeken hoe de waterstofauto presteert, onder moeilijke omstandigheden. Het is niet voor het eerst dat GM en het Amerikaanse leger samenwerken. Drie jaar geleden vond er ook al een soortgelijk partnerschap plaats.

Een legervoertuig wordt niet met lieve handjes gekoesterd. Het is daarom ook afwachten hoe het groene voertuig zal gaan presteren gedurende het testjaar. De pick-up zal onder andere worden ingezet op een off-road parcours. Op deze manier wil GM een steentje bijdragen aan duurzaamheid in het leger.