BMW komt na 2020 met waterstofauto

BMW kijkt de kat nog even uit de boom voor wat betreft waterstof. Het merk is vergevorderd met de ontwikkeling van brandstofceltechniek, maar brengt voorlopig nog geen waterstofauto op de markt.

BMW brengt ‘ergens in het volgende decennium’ een waterstofauto op de markt. Dat wil zeggen: een elektrische auto die zelf elektriciteit kan opwekken met behulp van een brandstofcel en waterstof. Klaus Fröhlich, die in de Raad van Bestuur van BMW AG zit, heeft tijdens een bijeenkomst in Aken gezegd dat BMW nog even afwacht: “Tot 2025 zijn de ontwikkelingskosten te hoog en is het waterstofnetwerk te klein voor een grootschalige uitrol.”

Toch is Fröhlich positief over de vorderingen die er op dit moment worden gemaakt door autofabrikanten: “De productie van brandstofceltechniek gaat binnen 10 jaar op grote schaal gebeuren.”

BMW is al jaren serieus bezig met de techniek. Het bedrijf werkt op dit gebied samen met Toyota en presenteerde vorig jaar twee rijdende prototypes op waterstof, op basis van de i8 en 5 Serie GT. BMW zal, zodra het netwerk van waterstofstations enigszins dekkend is, met een geschikte auto op de markt komen.