Waterstof is hot! Korea stopt 3 miljard dollar in de ontwikkeling van een gigantische waterstofinfrastructuur en ook in Nederland worden dat soort bedragen geïnvesteerd. Dat heeft gevolgen voor u als ondernemer! Want hoe bereikt u straks nog binnensteden? En bedrijfsmaterieel dat stilstaat is niet goed voor uw business. Is waterstof een oplossing? En om te rijden moet je eerst kunnen tanken. Hoe zit dat dan?
De Waterstof Challenge organiseert daarom een mini-seminar voor ondernemers. Dat start direct na het vertrek van de deelnemers die 24 uur lang op waterstof gaan rijden. En omdat het voor ondernemers is, is het to the point met een korte en strakke planning. Direct na afloop van de presentaties kunt u de sprekers zelf benaderen.
Het programma van 16 mei 2019 – Locatie Van der Linden Groep, Coenecoop 141, Waddinxveen
Tijd Ondernemers
13:00 – 13:30 Welkom en inloop
Lunch
13:30 – 14:00 Opstellen voor start van deelnemers
14:00 Start 24 uur Waterstof Challenge
14:15 Mini-seminar onder leiding van Mick Walvisch
Rob Knop (Van der Linden Groep) – welkom
Arjan de Putter – Waterstof van het oogpunt van de berijder
Robert Kelly (Haskel) – Wat is er mogelijk qua waterstof tanken?
Martin Sieffers (Accenda) – Waterstof project
Aanmelden kan bij gastheer Van der Linden Groep: klik hier
Sprekers
Arjan de Putter
Arjan de Putter (Waterstof Challenge) is een petrol head. Na een monsterrit van 48 uur in een Tesla was hij verkocht aan het fenomeen elektrisch rijden. Onder de vlag van E-xpeditie.nl is hij gaan bloggen en gestart met het organiseren van uitdagende evenementen. In 2016 verbrak hij het wereldrecord 48 uur elektrisch rijden. Sinds 2018 mag hij zich wereldrecordhouder 24 uur waterstofauto rijden noemen.
Arjan heeft inhoudelijke kennis van én batterij elektrisch rijden én waterstof elektrisch rijden. Het is voor hem niet óf’-of, maar én-én. In 2017 startte hij de 24 uur Waterstof Challenge. Aan de 1e en 2e editie nam hij ook zelf deel.
Arjan kan als geen ander vertellen wat het verschil én de overeenkomsten zijn tussen rijden op waterstof en batterij-elektrisch.
Robert Kelly
Om te kunnen rijden, moet je eerst kunnen tanken.
Robert Kelly (Haskel) is inwoner van zowel de Verenigde Staten als van het Verenigd Koninkrijk, waar hij momenteel woont. Hij is Business Development Manager Waterstof Wereldwijd bij Haskel. Hij is al bij meer dan 30 waterstofvulpuntenprojecten betrokken geweest, waaronder het bouwen van een infrastructuur bij de Olympische spelen in Bejing en de infrastructuur in het World Cup stadion in Seoel (Zuid Korea).
Robert Kelly laat zien wat er mogelijk is aan techniek en voor welke toepassing. Ondernemers die daadwerkelijk willen kunnen rijden op waterstof kunnen horen wat het beste past bij hun situatie.
Robert Kelly deelt zijn unieke kennis met de deelnemers aan het mini seminar.
Martin Seiffers
Als managing director van Accenda is Martin betrokken bij verschillende innovatieve netwerken en stichtingen. Voor hem zijn kennisuitwisseling en ontwikkeling in co-creatie de belangrijkste succesfactoren voor echte innovatie. Triple-Helix denken en handelen zijn hierbij essentieel. Het winnen van de Promotor Award 2016 voor hun Ekolectric-concept bevestigde hun visie hiervoor.
Waterstof- en batterijtechnologie maakt mobiliteit onderdeel van de energietransitie. Het Accenda H2 Car als Powerplant-project is daar een voorbeeld van. Het betrekken van onderwijs en onderzoek is essentieel binnen deze transitie en ook een manier om kennis te delen.
Mick Walvisch
Growth Hacker, Customer Experience Architect, Innovator, Entrepreneur en Visionary
Tegenover de wereldwijde klimaatverandering moet de wereld zo snel mogelijk overschakelen op duurzame energiesystemen en nieuw gedrag. De afgelopen jaren heeft Mick zijn kennis en expertise ingezet om organisaties, overheden en instellingen te helpen voet aan de grond te krijgen en de snel veranderende omgeving bij te houden. Mobility as a Service, Smart City & Area-ontwikkeling, werden echte passies van hem.
Als een internationaal ervaren ondernemer, expert op het gebied van marketing en klantervaring, heeft Mick een speciale toewijding voor ‘design to execute’ interactieve systemen, producten en diensten die het leven veranderen en het aangenamer maken als onderdeel van de duurzame aanpak. Dit omvat baanbrekende innovatie, creativiteit, technologie, gebruikersbehoeften, esthetiek en nieuwe bedrijfsmodellen.
Als “believer” van het Triple Helix-principe, is Mick ook een actieve mentor bij Rockstart, Startupbootcamp en de Universiteit van Maastricht.
Het seminar is kosteloos toegankelijk, toegang kan worden gereserveerd door aan te melden op: https://www.vanderlinden-groep.nl/waterstof-challenge/